РАМАДАНОВИЋИ ДОБИЛИ БИЦИКЛУ
13.06.2011

Председник Скупштине градске општине Палилула, Милан Ђурђевић  и члан Већа Милош Стојковић, предаали су ШЕСТУ опремљену бициклу, за сакупљање секундарних сировина, шесточланој породици ДАУТА РАМАДАНОВИЋА, који егзистенцију своје породице обезбеђује сакупљањем сировина од метала и папира. Даут живи на Леденој стени у улици Димитрија Туцовица 97, у неусловним просторијама са супругом и четири малолетне деце.

У оквиру пројекта „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“, из програма  Exchange 3, Градска општина Палилула, ове недеље доделиће ШЕСТУ бициклу са корпом за сакупљање секундарних сировина, најугроженијим лицима ромске популације. Овом активношћу, која има социјалну компоненту, обезбеђује се да лица која сакупљају отпад на територији општине Палилула, то чине на савремен начин. У протеклом периоду подељено је пет бицикли.

Овим поводом, одржана је и сусрет са новинарима у Насељу ЛЕДЕНА СТЕНА. О резултатима ове активности, коју општина Палилула остварује у сарадњи са ромском организацијом Центар за активну комуникацију, похвално је говорио и Драган Османовић,

Социјално-угрожени становници Палилуле могу добити потребне информације о коришћењу бесплатних услуга мобилних тимова пројекта на телефон 018/244-587 или у својим месним кацеларијама. Услуге обухватају медицинску помоћ угрожених категорија становника, мерење крвног притиска и шећера у крви, пружање лекарске саветодавне помоћи, психо-социјалне помоћи и подршке правне помоћи. Овај пројекат финансира Европска унија, преко Сталне конференције градова Србије, у оквиру програма EXCHANGE 3 и траје годину дана.